Srpska lista traži jedno ministarsko mesto

Izvor: Glas javnosti, 14.Feb.2011, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista traži jedno ministarsko mesto

NOVO BRDO - Predsednik Jedinstvene srpske liste Sreten Ivanović izjavio je da još nema jedinstvenog stava da li će stranka učestvovati u budućoj Vladi Kosova ili ne.

"Imamo unutrašnje probleme, radimo na njihovom prevazilaženju i očekujem da ćemo veoma brzo imati jedinstven stav unutar liste po mnogim pitanjima", rekao je Ivanović.

Poslanici Jedinstvene srpske liste će verifikovati svoj mandat u Skuštini Kosova i položiti zakletvu, najavio je Ivanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Prema njegovim rečima, lista je učestvovala na kosovskim izborima da bi aktivno uticala na rešavanje problema Srba koji žive na Kosovu i Metohiji.

Budući poslanik Jedinstvene srpske liste Vesimir Savić rekao je da se zalaže da ova lista bude deo nove kosovske vlade, ali uz određene uslove.

"Mi od budućeg mandatara tražimo da, adekvatno našoj snazi, dobijemo jedno ministarsko mesto i resore koji su važni za opstanak Srba", rekao je Savić i dodaje da nije bilo zvaničnih razgovora o mogućem učešću u vlasti.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.