Srećom pooštrena je kazna, jedva čekam da vidim...

Izvor: B92, 16.Jan.2020, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srećom pooštrena je kazna, jedva čekam da vidim..."

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je Filip Korać "u ovom trenutku je slobodan" čovek u Srbiji, u skladu sa odlukom suda i tužilaštva.

Koraća je predsednik Aleksandar Vučić nazvao jednim od najopasnijih dilera droge,

"Srećom, pooštrena je kazna za najteža krivična dela i ostala sa nasiljem, naročito za povratnike i jedva čekam da vidim novu sudsku praksu", rekao je Stefanović za beogradsku TV Hepi, povodom reagovanja Vučića na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to što je obustavljena istraga protiv Koraća i povučena poternica.

Stefanović je rekao da se dešavalo da policija "uhapsi nekog iz kriminalne grupe Koraća i drugih grupa i nađe im nelegalno oružje" za teška krivična dela i obračune, a "onda dođete do toga da neko te ljude čak ne stavi u pritvor i kaže: braniće se sa slobode".

"Kako može da se brani sa slobode, a našli mu oružje? Ili još gore: dođe do presude, i u njoj ta osoba dobije godinu dana uslovno, 'nanogicu', nekoliko meseci zatvora, nađe se razlog za ublaženje kazne", rekao je Stefanović, napominjući da to policiju "boli".

On je rekao da se, ukoliko se nekom odredi "ozbiljna dugogodišnja kazna" za organizovanje grupe za promet droge, time se poručuje da se zna kakva ga "cena za to čeka".

"Najveći broj tih ljudi su povratnici. Ako ga pošaljete u zatvor na godinu dana, on prvog dana kada izađe radi isto. A ako ga osude na 15-20 godina zatvora, dobro će da razmisle i on i drugi, a osim toga, posle 20 godina zatvora pitanje je da li može to isto da radi", rekao je Stefanović.

On je rekao i da je "glupost" da postoji sukob između njega i Vučića, novodeći da opozicija godinama poteže "istu budalaštinu, jer nema neku ideju da ponudi građanima", dok je za program "Srbija 2020" koji je predstavio predsednik Stranke Slobode i pravde Dragan Đilas, rekao da je "to njihova nova prevara za građane".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.