Srećković: Ostajem ministar

Izvor: S media, 12.Dec.2011, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećković: Ostajem ministar

Doskorašnji potpredsednik Srpskog pokreta obnove i ministar vera i dijaspore Srđan Srećković izjavio je danas da će, uprkos smeni sa stranacke funkcije, ostati i član SPO i ministar u Vladi Srbije.

Srećković, koji je u subotu odlukom stranačkog Glavnog odbora smenjen sa funkcije potpredsednika SPO, rekao je da ga ne vređaju najave da će se o njegovoj sudbini u vladi razgovarati između SPO i Demokratske stranke.

Podsetivši da je član >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << SPO već 19 godina, Srećković je rekao da iz stranke neće izaći, a "ukoliko neko smatra da ne treba da budem član, neka me isključi iz SPO".

Dogovori Beograda i Prištine na čekanju

Ðelić: Neću povući ostavku

Drašković: Učiniti sve za status kandidata

"Što se tiče mog mesta unutar Vlade, moj mandat je apsolutno od prvog trenutka, prvog dana na raspolaganju premijeru Cvetkoviću", rekao je on.

Srećković je naveo da se, ukoliko se SPO i DS dogovore o njegovoj smeni, neće protiviti tome, naglašavajući da "apsolutno nikada neću biti prepreka bilo čemu što podrazumeva ostvarivanje stabilnosti državne politike" i izazivanju poltičke nestabilnosti.

On je istovremeno naglasio da nikada neće biti dvoličan niti licemeran i da "neću nikada opstruirati državnu politiku u čijem kreiranju učestvujem kao ministar u Vladi".

On je ponovio da je razrešen funkcija u toj stranci jer nije želeo da opstruiše državnu politiku prema Kosovu i Metohiji i da bude "opozicija unutar Vlade Srbije", kao i da je saradnja sa pokretom Preokret suprotna interesima SPO.

Srećković je demanatovao i natpise u pojedinim medijima da je pretio supruzi lidera SPO Danici Drašković, uz konstataciju "da mu je ispod casti da komentarsise tako nesto".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.