Srbiji sledi ekonomska i demografska katastrofa

Izvor: Akter, 02.Jul.2015, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji sledi ekonomska i demografska katastrofa

Nova stranka ocenila je danas da je privreda Srbije u velikoj recesiji i da zemlji sledi ekonomska i demografska katastrofa, jer nijedna ;tržišna privreda nije izašla iz krize isključivim smanjenjem potrošnje

Nova stranka upozorila je građane da ih ne sme zavarati premijerovo najavljeno vraćanje plata i penzija u svrhu kupovine glasova za predstojeće izbore, jer, kako ocenjuje NS, plate i penzije nije ni trebalo smanjivati s obzirom da su se uštede, na taj način napravljene, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << mogle ostvariti racionalizacijom poslovanja javnih preduzeća ili prekidanjem partijskog zapošljavanja.

U saopštenju NS se dodaje da da je za izlaz iz krize otrebno pokretanje novog investicionog ciklusa i time povećanje potrošnje i standarda građana.

Sve uštede koje su napravljene smanjenjem plata i penzija "mogle su biti ostvarene racionalizacijom poslovanja javnih preduzeća, prekidom subvencija po kumovskom i partijskom ključu i prekidom partijskog zapošljavanja, navodi se u saopštenju Nove stranke.

NS je takodje ocenila da je premijer Srbije Aleksandar Vučić ;iznoseći ekonomske pokazatelje i upoređujući ih sa prvih šest meseci 2014. godine, ;dokazao da e naprednjačka vlast po dometima "svog katastrofalnog delovanja prevazilazi i najveće elementarne nepogode, pa i milenijumske poplave".

Premijer je, navela je Nova stranka, govoreći o smanjenom budžetskom deficitu, što je posledica smanjenja plata, penzija i kapitalnih ulaganja, "zaboravio da navede mnogo važnije pokazatelje katastrofalne ekonomske situacije". ;

"Srpska ekonomija je i dalje u velikoj recesiji što pokazuje pad BDP od 1,8 odsto u odnosu na prvi kvartal 2014. godine i pad industrijske proizvodnje za 1,5 odsto. Spoljnotrgovinski deficit je porastao za 1,4 odsto. Javni dug je u poslednje tri godine porastao za devet milijardi evra tako da samo za plaćanje kamata trošimo 3,5 odsto BDP-a", navela je NS.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Nova stranka: Srbiji sledi ekonomska i demografska katastrofa

Izvor: Blic, 02.Jul.2015

Nova stranka ocenila je danas da je privreda Srbije u velikoj recesiji i da zemlji sledi ekonomska i demografska katastrofa, jer nijedna tržišna privreda nije izašla iz krize isključivim smanjenjem potrošnje...Nova stranka upozorila je građane da ih ne sme zavarati premijerovo najavljeno vraćanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.