Srbija preslišala i Poljsku - šesta pobeda zaredom na SP!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 22:51

Srbija preslišala i Poljsku - šesta pobeda zaredom na SP!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uspešno je nastavila takmičenje na prvenstvu sveta, pošto je večeras u Lođu, u prvom kolu druge faze takmičenja, pobedila Poljsku sa 3:0 (26:24, 25:22, 25:18).

Srbija je zadržala prvo mesto u grupi sa maksimalnim učinkom od svih šest pobeda i 17 bodova, druge su SAD sa pet pobeda i 15 bodova, trećeplasirana Turska takođe ima pet pobeda i 14 bodova, četvrta je Kanada sa četiri pobede i 11 bodova, četiri pobede ima Tajland na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << petom mestu, a slede Dominikanska Republika i Poljska sa po tri pobede i poslednjeplasirana Nemačkan sa dve pobede.

Četiri najbolje selekcije plasiraće se u četvrtfinale, a prvi kriterijum prilikom određivanja plasmana u grupi je broj pobeda, a ne bodova.

U duelu protiv Poljske aktuelne prvakinje sveta prikazale su veoma dobru igru i potpuno su nadigrale domaću selekciju, ali su u završnicama prva dva seta imale padove, koji ih ipak nisu skupo koštali.

Selektor Danijele Santoreli sigurno će biti zadovoljan načinom na koji su odbojkašice Srbije počinjale setove, ali će imati primedbe zbog opuštanja i pada koncentracije, pogotovo u prvom setu, kada smo posle vođstva od 21:15 umalo izgubili taj deo meča.

Reprezentacija Srbije je bila efikasnija u napadu, gde je osvojila sedam poena više od protivnica, jedan poen više je imala iz bloka, a napravila je sedam grešaka manje.

Srbija se sutra od 19 časova sastaje sa Dominikanskom Republikom, koja je danas izgubila od SAD sa 3:1.

Srbija: Buša 8, Lazović, Drča 5, Popović, Mirković, Mihajlović, Pušić, Bjelica, Aleksić 2, Stevanović 13, Jegdić, Bošković 19, Milenković, Lozo 7.

Poljska: Štencl, Obijala, Alegjerska 5, Korneluk 7, Vitkovska, Galkovska, Gorecka 2, Stisijak 15, Fedusio, Vološ, Slagovska 3, Venerska, Rozanski 15.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.