Srbija početkom marta otvara nova poglavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija početkom marta otvara nova poglavlja

Ministarka zadužena u Vladi Srbije za evropske integracije Jadranka Joksimović navela je u razgovoru sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oriciom da Srbija očekuje da krajem februara ili početkom marta otvori poglavlja za koja je tehnički spremna.

"Srbija očekuje da na Prvoj međuvladinoj konferenciji tokom malteškog predsedavanja Uniji, krajem tekućeg ili početkom marta, otvori poglavlja za koja je tehnički spremna: 26 – tiče se kulture i obrazovanja, a zatim i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 20 i 29, o industrijskoj politici i preduzetništvu, odnosno carinskoj uniji", rekla je Joksimovićeva i dodala da Srbija, međutim, zbog prethodnih iskustava, ostaje oprezna u najavama.

Miinistarka je sa Oriciom razgovala i o reformama, aktivnostima i planovima te organizacije, o procesu evropskih integracija Srbije, kao i o regionalnoj saradnji, ali i o intenziviranju saradnje s Misijom OEBS-a.

Ona je takođe istakla napredak postignut u oblastima koje pokrivaju poglavlja 23 i 24.

Ambasador Oricio ukazao je da postoje određene oblasti u kojima se komunikacija Misije OEBS-a i Srbije može dodatno intenzivirati. Pomenuo je, u tom kontekstu, pitanje migracija i horizontalnu saradnju misija OEBS-a u regionu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.