Srbija piše UN zbog radikala

Izvor: Večernje novosti, 25.Feb.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija piše UN zbog radikala

SRBIJA će Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija pisati o svim problemima koje je Tribunal stvorio našoj zemlji u slučaju troje radikala koji se terete za nepoštvanje suda, ali i u predmetu lidera SRS Vojislava Šešelja. Ovo je deo iz izveštaja koji je u ime Vlade Srbije Hagu povodom slučaja Vjerice Radete, Jova Ostojića i Petra Jojića, podneo naš pravni zastupnik Saša Obradović. U pismu se navodi i sledeće: - Razlozi dosadašnjeg zastoja u realizovanju zahteva Tribunala da Srbija uhapsi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i izruči radikale Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića zbog nepoštovanja suda su poverljivi. Vlada je svesna primata Međunarodnog suda nad domaćim sudovima, ali to ne znači primat nad celokupnim pravnim sistemom jedne države. Ministarstvo pravde je sprovelo opsežne konsultacije i detaljne bezbedosno političke procene situacije koja bi nastala hapšenjem i predajom troje optuženih. Ali, nisam dobio ovlašćenje da sa vama podelim ove podatke. Obradović najavljuje da će sledeći izveštaj poslati 9.marta.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Beograd neće da kaže šta radi da uhapsi radikale

Izvor: Danas, 25.Feb.2016

Hag, Beograd - - Vlada Srbije odbila je u izveštaju od 23. februara da Haškom tribunalu dostavi podatke o tome šta konkretno radi na hapšenju i izručenju troje radikala - Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića, tom međunarodnom sudu, navodeći da su "razlozi dosadašnjeg zastoja poverljivi",...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.