Srbija osvojila evropski šampionat B divizije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2015, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija osvojila evropski šampionat B divizije

Ragbi 13 reprezentacija Srbije osvojila je Evropski šampionat B divizije pošto je u utakmici poslednjeg 6. kola u ukrajinskom gradu Čopu savladala domaću selekciju sa 64:4 (40:0).

Srbija je dominirila od starta i sigurnom igrom na stadionu Lokomotiva stigla do najvećeg uspeha u istoriji srpskog ragbija.

U dvogodišnjem ciklusu ovog takmičenja doživela je samo jedan poraz i sa pet pobeda i 10 osvojenih bodova trijumfovala ispred Rusije (osam bodova), Italije (šest), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok se Ukrajina seli u niži rang bez i jednog osvojenog poena.

Osvajanjem titule u Evropskom šampionatu B, Srbija će imati povlašćeno mesto uoči žreba za poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. koja se igra na jesen naredne godine.

Tri prvoplasirane ekipe iz ovog ranga takmičenja boriće se zajedno sa Velsom, Irskom i pobednikom Evropskog šampionata C za jedno od tri preostala mesta iz Evrope na SP u Australiji i Novom Zelandu.

Ovih šest ekipa biće podeljene u dve grupe, odakle će posle jednokružnog bod sistema pobednici osigurati plasman na Svetsko prvenstvo, dok će drugoplasirani odigrati baraž i tako odlučiti poslednjeg putnika sa Starog kontinenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.