Srbija odbranjena od grada - oštećeni da se osiguraju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2021, 08:37

Srbija odbranjena od grada - oštećeni da se osiguraju

Ove godine u nebo Srbije ispaljeno je 12.000 protivgradnih raketa pa je Srbija odbranjena od grada, a oni koji su ipak pretrpeli štetu neka se osiguraju, rekao je za Tanjug ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je ocenio da su štete od grada tako male da se može reći da je Srbija odbranjena od grada.

"Mi nikad ne smemo da kažemo da smo odbranili nešto, kao da se podrazumeva da moramo da stradamo. Obzirom kakve su bile vremenske neprilike ove godine mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo prošli jako dobro", rekao je on.

Kako je istakao pred sezonu grada obezbeđeno je 18.000 raketa od kojih je 12.000 iskorišćeno.

"Nekad ne možete da sprečite i sa protivgradnom zaštitom i odbranite prostor od oblaka koji se formiraju u kratkom vremenskom periodu. Na žalost, takve negativne pojave smo imali na prostoru oko Čačka, Lebana, i u jednom trenutku oko Topole, ali to su situacije koje u poljoprivredi koja je fabrika pod otvorenim nebom morate da ukalkulišete, zato postoje osiguranja", rekao je on.

Na pitanje kakv pomoć mogu da očekuju oni koji su ipak pretrpeli štetu od grada on je poručio da plate osiguranje.

"Da se osiguraju i dobiju naknadu štete od osiguranja", rekao je on.

Dodao je da je sada pokrenuta nabavka još 5-6 hiljada raketa.

"Pre 10 godina po 4-5 hiljada raketa ispaljivano za sezonu, sada ćemo ispaliti preko 15.000 raketa, to je tri puta više", rekao je on.

Dodao je da su se blagovremeno pripremili za najgori scenario po pitanju zaštite od grada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.