Srbija nije ispunila uslove, ali drži ključ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija nije ispunila uslove, ali drži ključ"

Predsednik Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu Gunter Krihbaum ocenio je da Srbija još nije ispunila uslove za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja te da ima još posla u vezi sa poglavljima 23, 24 i 35.

On je poručio da od Srbije zavisi kada će pregovori početi.

Krihbaum je, u intervjuu za Dojče vele, rekao da su za poglavlja 23 i 24, koja se tiču pravne države i koja bi zajedno sa poglavljem 35 trebalo da prva budu otvorena, dostavljeni akcioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << planovi koje sada razmatra Evropska komisija, ali je upozorio da dosadašnje iskustvo proširenja EU pokazuje da takvi planovi mogu nekoliko budu da budu vraćani na doradu.

"Kod poglavlja 35 takođe ima otvorenih tačaka, ali sam optimista jer se mnogo stvari - recimo na polju telekomunikacija i energetike - odvija u dobrom pravcu", rekao je ovaj političar Hrišćansko-demokratske unije i poslanik Bundestaga od 2002. godine.

On je ukazao da ostaje pitanje slobode kretanja na mostu u Mitrovici ili status Zajednice srpskih opština, istakavši da u tim pitanjima "stvari ni izbliza ne stoje onako kako je Komisija tražila kako bi se počelo sa poglavljem 35".

"Zato je u rukama Srbije to kada ćemo početi sa pregovorima. Počećemo čim budu isporučeni rezultati i ispunjeni uslovi", poručio je Krihbaum.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krihbaum: Srbija jošš nije ispunila uslove, ali držži ključ

Izvor: RTS, 04.Jun.2015

Predsednik Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu Gunter Krihbaum ocenio je da Srbija još nije ispunila uslove za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja i da ima još posla u vezi sa poglavljima 23, 24 i 35. . ...

Nastavak na RTS...

"Srbija nije ispunila uslove za poglavlja"

Izvor: Mondo, 04.Jun.2015

Predsednik Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu Ginter Krihbaum ocenio je da Srbija još nije ispunila uslove za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja u pregovorima sa EU i da ima još posla u vezi sa poglavljima 23, 24 i 35...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija..Krihbaum...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.