Srbija neće Miletića, ali NVO ga hoće

Izvor: Glas javnosti, 03.Mar.2010, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija neće Miletića, ali NVO ga hoće

BEOGRAD - Uprkos protivljenju javnosti i ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića, 200 nevladinih organizacija i dalje guraju Gorana Miletića, kandidata LDP za poverenika za zaštitu ravnopravnosti, poznatog po antisrpskim stavovima?

Kako prenosi list Kurir, Miletić 19. februara nije izabran za poverenika, ne zbog promocije antisrpskih stavova već zato što nije mogao da dokaže da se deset godina bavio poslovima na zaštiti ravnopravnosti.

Koalicija protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << diskriminacije optužila je ministra Čiplića da opstruira Zakon o zabrani diskriminacije kad je reč o izboru poverenika, navodeći da je na mesto ministra umesto stručnjaka u oblasti prava postavljen partijski činovnik.

Svetozar Čiplić, koji juče nije odgovarao na naše pozive, izjavio je da sigurno neće podržati kandidata za poverenika za zaštitu ravnopravnosti kog predlaže nevladin sektor.

Ovako govori Miletić

Protiv Srbije pre svega

- Kad već prosečan građanin nije zainteresovan za "sabornost i slogu", bio sam ubeđen da će sve nacionalističke, neonacističke, patriJotske i slične organizacije zajedno sa nevladinom organizacijom "SPC" i lepezom anti-EU partija da se slože u jednu sprsku slagalicu i da "obeleže" desetogodišnjicu onoga što oni paze da ne nazovu bombardovanjem. (blogu B92)

Dve srpske struje

- Veče je donelo rascep na dve struje, koje su inače vidljive i kod vršenja diskriminacije. Prva je salonska struja (DSS, SPC, Dveri, NS i ekipa), koja se otprilike može svesti na akademsko i tradicionalističko opravdanje teze da svi ne treba uvek da budu jednaki. Druga struja je ona kojoj je dosta finih varijanti, a pri tom znaju da pravosudni sistem baš i ne funkcioniše u Srbiji. U ovoj grupi su večeras bili Obraz, Naši, SNP 1389 i ratne neonacističke grupice.

Kurir dovesti do bankrotstva

- Kuriru ne treba držati pridike već ga dovesti do bankrotstva efikasnim sudstvom, ali ne onako kako je to Vučić činio glasilima opozicije. (blog B92)

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

I dalje ga guraju!

Izvor: Kurir, 03.Mar.2010

BEOGRAD - Ko i dalje gura Gorana Miletića, kandidata LDP za poverenika za zaštitu ravnopravnosti, poznatog po antisrpskim stavovima? Uprkos otporu javnosti i ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića, oko 200 nevladinih organizacija i dalje podržava izbor Miletića na funkciju poverenika....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.