Srbija ne vodi politiku inata

Izvor: S media, 21.Avg.2010, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ne vodi politiku inata

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić izjavio je da bi za Srbiju bilo idealno da rezolucija o Kosovu dobije podršku većine u Generalnoj skupštini UN, ali je ocenio da nije realno da ključni akteri promene svoje stavove i ponovio da Srbija neće prihvatiti menjanje smisla tog dokumenta.

"Sigurno je da bi dogovor sa Unijom bio najbolji ishod. Za Srbiju bi bilo idealno da rezolucija koju smo predložili dobije nadmoćnu većinu u GS UN. Srbija, medjutim, ne može prihvatiti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da se menja sam smisao tog dokumenta", rekao je Djelić.

On je naglasio da Srbija ne vodi nikakvu politiku inata niti da pokušava da igra na podelama unutar EU, već da radi ono što bi svaka druga zemlja uradila na njenom mestu.

Govoreći o rokovima za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU, Djelić je ocenio da je, zbog pritisaka nekih zemalja Unije, realno očekivati da kandidatura bude prosledjena Evropskoj komisiji tek krajem godine, po objavljivanju godišnjeg izveštaja EK o napretku u novembru i novog izveštaja haškog tužioca Serža Bramerca u decembru.

Na pitanje šta očekuje od posete šefa nemačke diplomatije Gida Vestervelea Beogradu, sledeće sedmice, Djelić je odgovorio da od Nemačke očekuje podršku evrointegraciji Srbije i jačanje bilateralnih veza.

On je, takodje, najavio da će potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić predvoditi srpsku delegaciju na 5. sednici Poslovnog saveta Nemačke i Srbije, u periodu od 23. do 25. avgusta, u Berlinu.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Đelić: Dogovor sa EU teško moguć

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2010

BEOGRAD -..Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je da bi za Srbiju bilo idealno da rezolucija o Kosovu dobije podršku većine u Generalnoj skupštini UN, ali je ocenio da nije realno da ključni akteri promene svoje stavove i ponovio da Srbija neće prihvatiti menjanje smisla tog dokumenta..."Sigurno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.