Srbija koristi 55% hidropotencijala

Izvor: EurActiv Srbija, 01.Nov.2016, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija koristi 55% hidropotencijala

Srbija koristi 55% hidropotencijala za proizvodnju električne energije, ali i da koristi celokupan, ne bi mogla da obezbedi energetsku stabilnost bez termoelektrana, rekao je 1. novembra direktor sektora za strategiju Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Jakovljević. On je istakao da je obnova postojećih hidroelektrana prioritet i da će za to do 2025. biti potrošeno pola milijarde evra dodajući da se hidroprojekti teško realizuju jer sadašnja cena struje ne obezbedjuje isplativost.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jakovljević: Hidroprojekti se teško realizuju

Izvor: Beta Video, 01.Nov.2016

BEOGRAD - Direktor sektora za strategiju Elektroprivrede Srbije Aleksandar Jakovljević rekao je da hidroprojekti se teško realizuju jer sadašnja cena struje ne obezbedjuje isplativost, a projekcije govore da će i narednih godina razlika izmedju bazne i vršne cene biti mala, nema mnogo ni lokacija...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Jakovljević: Za obnovu postojećih hidroeletrana u narednih deset godina pola milijarde evra

Izvor: Beta Video, 01.Nov.2016

BEOGRAD - Direktor sektora za strategiju Elektroprivrede Srbije Aleksandar Jakovljević istakao da je sada prioritet obnova postojećih hidroelektrana i da će se za te namene do 2025. godine potrošiti pola milijarde evra. ((CH 4)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.