Srbi u Goraždevcu i Brestoviku još nemaju struju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi u Goraždevcu i Brestoviku još nemaju struju

GORAŽDEVAC - Meštani srpskog sela Goraždevac i povratničkog sela Brestovik u opštini Peć već deset dana nemaju električnu energiju, iako su potpisali sporazume sa Kosovskom elektroenergetskom korporacijom (KEK), rekli su danas predstavnici tih sela.

Predstavnik Brestovika Milorad Dašić rekao je za agenciju Beta da u tom selu ima sedamdesetak Srba povratnika, odnosno tridesetak domaćinstava.

"Od tih tridesetak povratničkih domaćinstava paušal od 26 evra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po domaćinstvu platilo je 27 porodica. Potpisan je i Kolektivni sporazum sa Kosovskom elektroenergetskom korporacijom (KEK), a taj sporazum je, uz plaćanje paušala, uslov za uključenje električne energije. Radnici KEK-a, međutim, našem selu još nisu uključili struju", rekao je Dašić.

Prema njegovim rečima, do nesporazuma oko uključenja struje došlo je zbog toga što je u Brestoviku do sada izgrađeno 70 kuća, a u KEK-u insistiraju da 70 odsto kuća plati paušal.

"Tražio sam da radnici KEK-a individualno isključe struju na tim kućama i da električnu energiju uključe povratničkim porodicama Srba koje su uplatile paušal", rekao je Dašić.

Izrazio je očekivanje da će nesporazum biti prevaziđen i da će struja biti uključena u ponedeljak.

Predsednik privremenog organa opštine Peć, koja je izmeštena u Goraždevac, Miloš Dimitrijević, rekao je za agenciju Beta da struju već deset dana nema ni 250 domaćinastava, odnosno oko 1.200 Srba, u najvećem metohijskom selu Goraždevac.

"Danas su meštani našeg sela počeli da uplaćuju paušal od 26 evra po domaćinstvu. Ovaj paušal već je platilo oko 100 domaćinstava tako da očekujemo da će u ponedeljak radnici KEK-a i meštanima Goraždevca uključiti struju", rekao je Dimitrijević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbi u Goraždevcu i Brestoviku još nemaju struju

Izvor: Blic, 03.Maj.2009

Meštani srpskog sela Goraždevac i povratničkog sela Brestovik u opštini Peć već deset dana nemaju električnu energiju, iako su potpisali sporazume sa Kosovskom elektroenergetskom korporacijom (KEK), rekli su predstavnici tih sela.....Predstavnik Brestovika Milorad Dašić rekao je za agenciju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.