Srbi traže vraćanje imovine u Hrvatskoj

Izvor: NaDlanu.com, 30.Apr.2013, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi traže vraćanje imovine u Hrvatskoj

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i državni tužilac Mladen Bajić primili su predstavnike udruženja "Vojvodina", koje zahteva vraćanje imovine u Hrvatskoj.

U periodu od 1986. do 1990. godine u Pirovcu je veliki broj građana Vojvodine investirao u gradnju oko 650 apartmana za odmor, koji su se do početka rata nesmetano koristili, da bi na početku rata u veoma kratkom roku svi apartmani bili opljačkani i delimično devastirani.Nakon završetka rata, 1995. i 1996. godine, apartmane >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << su preprodavali oni koji su ih uzurpirali, a bez znanja stvarnih vlasnika. Apartmani su prodati za simbolične sume ratnim dobrovoljcima, policajcima, građanima iz dijaspore, navodi se u saopštenju.Dodaje se da su se potom novi vlasnici, uz pomoć lokalnih sudova, poreske uprave i advokata upisali u zemljišne knjige. Navodi se da su zbog ovih malverzacija donete i pravosnažne presude, izrečene zatvorske kazne, a pred lokalnim opštinskim sudovima ima vise od 100 tužbi, ali se rasprave ne zakazuju."Vrši se opšta sistematska opstrukcija, dok mi dokazujemo očigledno", piše u saopštenju Udruženja građana "Vojvodina".Pirovac je mesto koje je bilo van ratnih dejstava i stalno pod kontrolom vlasti Hrvatske.(Izvor: B92 )

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Srbi traže vraćanje imovine u Hrvatskoj

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2013

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i državni tužilac Mladen Bajić primili su u Zagrebu predstavnike Udruženja građana "Vojvodina", koje okuplja građane koji zahtevaju vraćanje imovine u Hrvatskoj, saopštilo je danas to udruženje...Reč je o građanima koji zahtevaju vraćanje svoje imovine u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.