Izvor: B92, 13.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa Kosova traže brzo formiranje Vlade

Beograd -- Predstavnici Zajednice srpskih opština na Kosovu zatražili su od lidera više parlamentarnih stranaka u Srbiji da što pre formiraju Vladu i time pomognu u rešavanju situacije u pokrajini. Delegaciju Zajednice predvodi Marko Jakšić, koji je po završetku sastanaka u SPO i G17, izjavio da je zadovoljan razgovorima tokom kojih su politički lideri upoznati sa Nikoljdanskom deklaracijom - odgovorom kosmetskih Srba na Dokument Standardi za Kosovo. Jakšić kaže da je jedino rešanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za pokrajinu da Srbi i Albanci žive zajedno: "Mi smatramo da entitetska platforma po uzoru na model BiH može da bude prava politička prilika za opstanak Srba na prostoru Kosova i Metohije i opstanak Kosova u sastavu srpske države."

Lider SPO-a, Vuk Drašković, po završetku sastanka sa predstavnicima Zajednice srpskih opština na Kosovu, izjavio je da samo politički stabilna Srbija može da zadrži Kosovo u svojim granicama: "Ako dobijemo jednu odgovornu državnu politiku, usaglašenu nacionalnu strategiju, verujem da ćemo uspeti da odbranimo svoj narod i da ga vratimo dole i zadržimo Kosovo i Metohiju u sastavu svoje države."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.