Sprovođenje Ahtisarijevog plana po lokalnim samoupravama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprovođenje Ahtisarijevog plana po lokalnim samoupravama

PRIZREN - U Prizrenu je danas otvorena regionalna kancelarija Međunarodne civilne misije (ICO), čijem otvaranju je prisustvovao šef Misije Piter Fejt.

Regionalna kancelarija u Prizrenu pokriva šest opština Prizrenskog regiona: Orahovac, Dragaš, Suvu Reku, Mamušu i Mališevo.

Kancelarije ICO, kako kažu u Misiji, otvaraju se u okviru Sveobuhvatnog predloga za rešavanje statusa i uz njihovu pomoć Misija uspostavlja regionalmo prisustvo na terenu u ključnim regionima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosova kako bi olakšao saradnju na lokalnom nivou.

Ove kancelarije su ključni partneri za opštinske lokalne zvaničnike i predstavnike u sprovođenju Ahtisarijevog plana, ocenjuju u ICO.

Oblasti saradnje su zaštita i promovisanje verskog i kulturnog nasleđa, decentralizacija, prava manjina, obrazovanje, povratak i reintegracija.

ICO je ranije otvorio regionalne kancelarije u Peći i Prištini, a očekuje se da će u Gnjilanu biti otvorena pre kraja aprila.

ICO je osnovao i kancelariju u Mitrovici koja je usredsređena na oblasti bezbednosti i vladavine prava, slobode kretanja i povratka, imovinskih prava i stambenih pitanja, kao i ekonomskog razvoja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.