Sporazum o koaliciji na Voždovcu

Izvor: B92, Tanjug, 17.Jan.2010, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o koaliciji na Voždovcu

Beograd -- Predstavnici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije potpisali su koalicioni sporazum o formiranju vlasti u opštini Voždovac.

Nebojša Stefanović iz SNS-a najavio je da će na sutrašnjoj konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine opštine Voždovac biti izabran Milan Rajković iz SNS-a, a da će za sekretara biti izabrana Danica Simeunović, takođe iz ove stranke. Njihovi zamenici će biti Marko Sarić iz redova narodnjaka i Branislav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nedeljković (DSS-NS).

Koalicioni partneri na opštini Voždovac, prvo su ukrstili olovke a potom za slikanje i ruke. Iako kažu da je sve dogovoreno, ime čoveka koji će biti na čelu opštine još se ne zna.

Stefanović je najavio da će konstituisanje svih organa vlasti biti završeno u narednih nedelju dana kada će opština Voždovac dobiti i svog predsednika. On je naglasio da je unutar koalicije postignut dogovor o budućem predsedniku opštine koji će biti "srpski naprednjak", ali nije saopštio njegovo ime.

Predsednik gradskog odbora DSS Andreja Mladenović ocenio je da će tri stranke "na pravi način" voditi opštinu Voždovac, koja je pokazatelj da su promene neophodne celoj Srbiji.

Ni ovaj sporazum nije prošao bez principa, i to četri. Tri stranke su utvrdile da će briga o građanima, javnost u radu i borba protiv korupcije, modernizacija opštinske uprave i ravnomerni razvoj biti osnovni principi rada buduće opštinske vlasti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.