Španović: Nema više garancija za koalicije sa PUPS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španović: Nema više garancija za koalicije sa PUPS

Partija ujedinjenih penzionera razmišlja o tome ko bi mogao da joj bude partner pred pokrajinske i lokalne izbore. Njen potpredsednik Miroslav Španović u izjavi za RTV poručuje da PUPS ne garantuje da će kao do sada na te izbore ići sa socijalistima.

"Tu odluku još nismo doneli. Videćemo to kad pokrajinski izbori budu raspisani. Mi u Vojvodini imamo spremne izborne liste i za samostalan nastup na izborima. Nema više nikakvih garancija da se ide u koaliciju sa bilo kim", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Španović u emisiji "Politbiro" RTV-a.

Upitan kako ocenjuje mere štednje donete pre godinu dana a kojima su penzije smanjene za deste odsto,  Španović je kazao da je ta partija podržala mere štednje Vlade Srbije, jer je državi pretio bankrot a merama je obezbeđena finansijska stabilnost zemlje.

Španović je dodao da je svestan da penzioneri danas ne žive bolje, ali da je PUPS uspeo da u sprovođenju mera štednje izuzme one sa najnižim penzijama.

"Sigurno da penzioneri ne žive bolje, ali imamo apsolutnu podršku svih za ove mere štednje. Nedavno povećanje penzija za 1,5 odsto ukazuje da je izvesna budućnost, jer prvi put ne diskutujemo o smanjenu penzija, već o njihovom realnom povećanju, ma koliko ono bilo malo", istakao je Španović.

On je rekao da je osnovni zahtev penzionera bio da penzije budu redovne i sigurne, te da je obezbeđeno.

Španović je kazao i da PUPS nije u vlasti, jer nema ni jednog ministra, ali da podržava Vladu Srbije.

"Mi smo odlučili da podržimo mere vlade, jer se nisu dirale penzije manje od 25.000, a mi smo uspeli da obezbedimo da se te najniže penzije ne diraju", kazao je on.

Španović je dodao i da PUPS štiti sve penzionere u državi, ali da je za tu koaliciju glasalo oko pola miliona penzionera, te da bi njihov uticaj na vlast bio veći da je podrška birača bila veća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.