Šormaz isključen iz DSS-a

Izvor: B92, 13.Maj.2010, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šormaz isključen iz DSS-a

Beograd -- Dragan Šormaz isključen iz DSS-a. Otvara se pitanje njegovog poslaničkog mandata.

Dragan Šormaz je isključen iz Demokratske stranke Srbije. Takvu odluku je jednoglasno doneo vrh DSS-a zbog toga što je Šormaz u svojim istupima javno kritikovao stranku. DSS se sprema da aktivira njegovu blanko ostavku, ali Šormaz je na pisarnici Skupštine, kako saznajemo, tu ostavku povukao.

Razlog za isključenje nekada visokog funkcionera DSS-a, Dragana Šormaza, su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istupi u medijima u kojima je kritikovao rad partije i pre svega lidera Vojislava Koštunicu.

U DSS-u, prema rečima portparola stranke Petra Petkovića, smatraju da su te kritike u stvari posledica toga što Šormaz na poslednjoj stranačkoj skupštini nije dobio ni jednu bitnu funkciju.

"Onaj kome je stranačka ideologija prihvatljivija jedino ukoliko je povezana sa stranačkom funkcijom ne može i ne treba da bude član DSS-a. Inače ovim DSS stavlja tačku na ovu stranačku epizodu i na ovo pitanje se više neće osvrtati", kaže Petković.

DSS je već odredio novog poslanika - Dragana Daničića, predsednika strančke omladine. No problem će izgleda biti Šormazova blanko ostavka koju je već pred skupštinskim organima povukao.

Postiji ipak jedan političar kome je Dragan Šormaz, kako kaže, spreman da ustupi poslanički mandat. To je Vojislav Koštunica.

"I sad kažem, evo odmah potpisujem ostavku ali neka kaže na predsedništvu stranke da će on biti narodni poslanik. Neka kaže, neka dođe ovde da se bori ja ću da idem da radim nešto drugo, nema problema. Ali neka dođe on ovde u Skupštinu da sedi i da se bori za interese građana i naroda. Lako je sedeti u kabinetu i pisati saopštenja, to može svako da radi", poručuje Šormaz.

Šormaz i danas demantuje da prelazi u neku drugu stranku i pored toga što je imao više ponuda.

Demanti je stigao i od SNS, ali ne samo za Dragana Šomraza, već i za bivšeg predsednika G17 plus Miroljuba Labusa.

Dragan Šormaz je više od šest godina narodni poslanik. Po zanimanju je tehničar za poslove radnih odnosa i živi u Smderevu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šormaz više nije poslanik DSS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2010

BEOGRAD - Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) odlučilo je danas da novi poslanik te partije u republičkom parlamentu umesto Dragana Šormaza bude predsednik omladine DSS-a Dragan Daničić..."O ovoj svojoj odluci Demokratska stranka Srbije će pokrenuti postupak u Skupštini Srbije", kazao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dragan Šormaz više nije poslanik DSS

Izvor: NaDlanu.com, 13.Maj.2010

BEOGRAD, 13. maja 2010. (Beta) - Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) odlučilo je u četvrtak da novi poslanik te partije u republičkom parlamentu umesto Dragana Šormaza bude predsedniik omladine DSS  Dragan Daničić. "O ovoj svojoj odluci Demokratska stranka Srbije će pokrenuti...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.