Šormaz: Ispali smo budale - idemo u opoziciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šormaz: Ispali smo budale - idemo u opoziciju

BEČ - "Demokratska stranka Srbije je spremna da ide u opoziciju pošto smo ispali budale zbog pregovora sa socijalistima, koji su sve vreme sedeli na dve stolice, kaže potpredsednik DSS Dragan Šormaz u intervjuu za frankfurtske ‘Vesti'".

"Iznenadili su me socijalisti jer su nama iza leđa vodili nezvanične razgovore, mimo očiju javnosti, sa Demokratskom strankom. Posle svega, spremni smo da budemo opozicija i nećemo se uzdržavati od kritike kad je u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nova vlada", naglasio je on.

"Socijalisti nisu igrali pošteno. Po meni, ili sa nekim pregovarate ili ne. Ne znam odakle takva vrsta pametovanja. Nakon svega sad govore - mi smo pregovarali, ali nezvanično", kritikovao je Šormaz.

"Pa onda, mi ispadosmo budale, jer pregovaramo zvanično. Znalo se šta nudimo, za šta se zalažemo, a oni pregovaraju tako da javnost pojma nema o čemu se radi. Time se samo potvrdilo da su negativne priče tačne", dodao je on ukazujući da se radi o pričama o trgovini, kupovini, tajkunima i parama.

"Takva vlada neće biti dobra za Srbiju. U stvari u celoj situaciji nisu tu krivi ni Boris Tadić, a ni Ivica Dačić", poručio je potpredsednik DSS dodajući da su krivci američki i britanski ambasador.

"U Evropi se vodi anglosaksonska politika, a samim tim veliki je uticaj te politike i na našu zemlju. Nas Britanci tretiraju isto kao i Ruse, pa kako se ponašaju prema Rusiji tako će biti i sa nama. Čak nas i zovu 'mali Rusi' ", objasnio je on.

"Neke stranke su pod uticajem spoljne politike, a i neki političari. Na primer, Đelić. On je pobornik njihove politike, ali mu to ništa ne vredi. Evo, izručili smo Stojana Župljanina oni nam odmah traže novu trojicu i iznova nisu zadovoljni. Samim tim tvrde da ne sarađujemo kako bi trebalo sa Hagom, a bez te saradnje nema ni primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU. Tako da Božidaru Đeliću ništa ne vredi", istakao je Šormaz ocenjujući da od Sporazuma sa EU "nema ništa" i da je "to mrtvo slovo na papiru".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.