Izvor: B92, 07.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana pozdravio usvajanje Povelje

Brisel -- Predstavnik Evropske unije Havijer Solana saopštio je da usvajanje nacrta Ustavne povelje dokazuje da nov odnos Beograda i Podgorice ima široku podršku svih glavnih partija u obe republike. "Očekujem da će Povelja biti brzo usvojena u parlamentima Srbije i Crne Gore, a potom i prosleđena saveznom parlamentu. Apelujem na sve partije da intenziviraju napore za postizanje značajnog napretka ka evropskim integracijama", poručio je Solana u saopštenju za javnost.

Solanin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << portparola Kristina Gajak, na pitanje B92 šta bi u odnosima Srbije i Crne Gore trebalo da se promeni pošto Ustavna povelja bude konačno usvojena, kaže: "Pošto proces ratifikacije Povelje u parlamentima bude okončan, bez sumnje da će EU vrlo rado raditi s Beogradom i Podgoricom na daljem unapređenju naših odnosa. Neophodno je i da se rad na ekonomskom usklađivanju i institucijama odvija u isto vreme kad i rad na Povelji", kaže Kristina Gajak. Na pitanje do kog vremenkog roka EU očekuje i zvanično usvajanje Povelje, ona kaže: "Kako je Solani rečeno prilikom njegove poslednje posete Beogradu, taj proces će sigurno biti završen do kraja godine. Očekujemo da ćemo 2003. početi s novim okvirom za razvijanje odnosa EU i Srbije i Crne Gore", kaže Kristina Galjak za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.