Izvor: Blic, 10.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana: Plan za Kosovo početkom februara

Solana: Plan za Kosovo početkom februara

Plan za status Kosova će najkasnije početkom februara biti predstavljen obema stranama, najavio je predstavnik EU Havijer Solana.

Solana i novi generalni sekretar UN Ki Mun Ban razgovarali su o tri, kako su naveli, krizna područja u svetu - Bliskom istoku, Africi i Kosovu. Prema oceni Solane, Kosovo će biti u centru rasprave koja je već počela u UN, prenosi B92.

'Marti Ahtisari je odlučio da odloži predstavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potencijalnog rešenja zainteresovanim stranama do izbora u Srbiji. Zbog toga će početkom februara pozicija pregovarača biti poznata obema stranama', kaže on.

Još se ne zna da li će sastanak Ahtisarija i Kontakt grupe biti krajem januara. Ahtisarijev portparol Remi Durlo najavio je da će Ahtisari sutra i u četvrtak razgovarati sa političkim direktorima ministarstava spoljnih poslova država članica EU.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.