Sobranje odobrilo promenu imena Makedonije

Izvor: EurActiv Srbija, 12.Jan.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sobranje odobrilo promenu imena Makedonije

Skupština Makedonije usvojila je 11. januara uveče dvotrećinskom većinom ustavne izmene kojima se ime države menja u Republika Severna Makedonija, što treba da omogući konačno rešavanje spora sa Grčkom oko imena i deblokira evroatlantki put Skoplja. Odluku parlamenta pozdravili su EU, NATO i SAD, dok je najveća makedonska opoziciona partija VMRO-DPMNE, čiji su poslanici bojkotovali glasanje, poručila da je usvajanje ustavnih promena izdaja i zatražila vanredne izbore.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   NATO

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

"DOBRODOŠLA, SEVERNA MAKEDONIJA" Svetski zvaničnici pozdravili odluku makedonskog parlamenta

Izvor: Blic, 12.Jan.2019

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i evropski komesar za proširenje Johanes Han pozdravili su usvajanje amandmana na makedonski Ustav u Sobranju kojim se menja ime države u Republika Severna Makedonija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.