Izvor: B92, 22.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen Nemanja Kolesar sa dužnosti direktora Agencije

Beograd -- Na prvoj sledećoj sednici republičke Vlade biće razmatran predlog Saveta Agencije za sanaciju i stečaj banaka da Vlada Srbije razreši dužnosti direktora te agencije Nemanju Kolesara. Ovo je u izjavi za B92 potvrdio premijer Zoran Živković. Savet koji je danas, podsetimo, odlučio da smeni Nemanju Kolesera predložio je Vladi Srbije da Kolesara razreši dužnosti , kako je navedeno u saopštenju, "uvažavajući njegov dosadašnji profesionalni rad na čelu Agencije, a u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cilju nesmetanog funkcionisanja Agencije u predstojećem periodu". Takodje je predloženo da se za novog izvršnog direktora imenuje Lidija Perović koja je do sada obavljala dužnost direktora jednog od sektora u Agenciji za sanaciju banaka.

Odluka Saveta Agencije o smeni Nemanje Kolesara usledila je posle više od mesec dana od kako je G17 plus optužila Kolesara i tadašnjeg savetnika premijera za bezbednost Zorana Janjuševića da su umešani u nelegalne poslove pranja novca.

Na pitanje da li je odlukom Agencije da smeni Nemanju Kolesara sa mesta direktora na nekin način potvrdjena tvrdnja G17 plus, premijer Zoran Živković za Radio B92 kaže: "Mislim da ste dobili saopštenje sa sednice Saveta i na osnovu toga se jasno može tumačiti da se Savet bavio time kako je gospodin Kolesar radio kao direktor te agencije, a to da li su navodi bilo koga u odnosu na njega ili na bilo koga drugog ili trećeg ispravni, za to su nadležni organi pravosuđa i ja očekujem da oni što pre završe istragu i da u najkraćem vremenu imamo najkraću informaciju o tome i o svim drugim aferama koje su produkovane u zadnje vreme", kazao je Živković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.