Izvor: B92, 20.Mar.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevo nije nadležno za Terzića

Smederevo, Beograd -- Opštinski sud u Smederevu oglasio se mesno nenadležnim za vođenje postupka protiv Radeta Terzića.

Bivši beogradski okružni tužilac Rade Terzić optužen je za zloupotrebu službenog položaja. U saopštenju suda u Smederevu navodi se da će, po pravosnažnosti te odluke, predmet biti dostavljen Drugom opštinskom sudu u Beogradu. Prema oceni krivičnog vanraspravnog veća Opštinskog suda u Smederevu, beogradski sud je nadležan za vođenje postupka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je delo koje se Terziću stavlja na teret izvršeno u glavnom gradu.

Predmet je, zatim, dostavljen Drugom opštinskom tužilaštvu u Beogradu, koje je tražilo od republičkog tužilaštva izuzeće pošto je Terzić radio u tom tužilaštvu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.