Slavica Đukić Dejanović: Većina kod nas hoće sa Vučićem

Izvor: Večernje novosti, 25.Maj.2016, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavica Đukić Dejanović: Većina kod nas hoće sa Vučićem

Ni Ružić nije protiv ulaska u vladu - kaže za "Novosti" Slavica Đukić Dejanović, potpredsednik SPS BILO bi nepristojno da ne prihvatimo poziv za učešće u vladi, ukoliko ga dobijemo. Jedna je stvar kada matematički mora da se pravi šira koalicija, a druga kad neko hoće da sa vama podeli odgovornost za stvaranje bolje Srbije. Nema dileme, ja ću na stranačkim organima glasati za ulazak u vladu - kaže za "Novosti" Slavica Đukić Dejanović, potpredsednik SPS. * Znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << li to da ne delite mišljenje nekih vaših partijskih kolega da je SPS bio "otirač" u prethodnoj vladi? - Mislim da su naši ministri vrlo dobro radili i da je saradnja svih članova vlade bila više nego korektna. Pojedinačni komentari i ocene nisu vredni analize. * Branko Ružić je za savez sa SNS, ali uz jasan i konkretan koalicioni sporazum i uslov da se o kadrovima SPS u vlasti odlučuje na Studentskom trgu... - Koalicioni sporazumi i papiri su za mene forma. A socijalisti nikada drugačije nisu ni odlučivali, nego na Studentskom trgu. Ivica Dačić će pregovarati o vladi i znam da mu ne pada na pamet da ovog puta bude išta drugačije. * Ima li uopšte takvih zahteva iz SNS i pokušaja da kadriraju u SPS? - Nikada nisam čula da je bilo pokušaja da se bilo ko meša u naše unutarpartijske relacije i stvari. A držim da sam prilično informisana. * Ima li u stranci ljudi koji se iz ličnih interesa protive koaliciji sa naprednjacima i prete li podele u SPS kada se bude odlučivalo o ulasku u vladu? - U 20 lokalnih samouprava već je napravljena koalicija SPS i SNS i eho sa terena govori u prilog saradnje sa SNS. Nisam čula nijednog lokalnog funkcionera da je bio protiv vlasti sa SNS, gde god je to bilo moguće. Ista je priča i sa funkcionerima na republičkom nivou. Čak ni Ružić, koliko shvatam, nema ništa protiv toga da budemo u vlasti. Većina u SPS je za ulazak u vlast. NAPREDNjACI SU NA POTEZU * KOJA vam je fotelja bliža - ministarska ili predsednika parlamenta? - Nije bilo reči o kadrovskim rešenjima. Pre svega treba da budemo ozbiljni i pristojni političari. Obavili smo konsultacije sa predsednikom Nikolićem. Sada SNS, na čelu sa Vučićem, treba da odluči da li smo poželjan partner.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Đukić Dejanović: Većina kod nas hoće sa Vučićem

Izvor: B92, 25.Maj.2016

Beograd -- Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović rekla je za “Večernje novosti“ da većina funkcionera SPS želi u vladu na čelu sa Aleksandrom Vučićem...Ona je istakla da bi bilo nepristojno da se odbije poziv za učešće u vladi, ukoliko taj poziv stigne na adresu SPS...“Jedna je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.