Skupština raspravljala o tri zakonska predloga

Izvor: S media, 14.Apr.2010, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština raspravljala o tri zakonska predloga

Poslanici republičkog parlamenta završili su objedinjenu načelnu raspravu o tri zakonska predloga, a rad će nastaviti sutra, kada će, u objedinjenoj načelnoj raspravi, razmatrati predloge memoranduma i sporazuma iz oblasti vojne saradnje sa više zemalja.

Parlamentarci su večeras završili načelnu raspravu o Predlogu zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, kao i o potvrdjivanju konvencije Medjunarodne organizacije rada o zaštiti materinstva i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sporazuma izmedju Srbije i Turske o socijalnoj sigurnosti.

Oni su prethodno završili i razmatranje pet zakona iz oblasti telekomunikacija, medju kojima su i izmene i dopune Zakona o poštanskim uslugama.

Poslanici će sutra drugu sednicu prolećnog zasedanja nastaviti razmatranjem devet memoranduma i sporazuma o saradnju u oblasti odbrane sa Irakom, Španijom, Norveškom, Bugarskom, Makedonijom, Slovenijom, Portugalom, Nemačkom i Velikom Britanijom i Irskom.

Memorandumom izmedju Srbije i Iraka o saradnji i vojnoj obuci za iračke oružane snage predvidjena je vojnoekonomska saradnja, vojno školovanje i obuka, potom uvoz i izvoz vojnih proizvoda dve zemlje.

Potvrdjivanjem tog memoranduma bileterarna saradnja ostvarivaće se putem zvaničnih poseta, radnih sastanaka, razmenom iskustava, programima obuke i školovanja, kao i ucešćem na konferencijama i seminarima.

Parlamentarci su drugu sednicu prolećnog zasedanja, koja je sa 94 tačke dnevnog reda najobimnija od konstituisanja aktuelnog saziva parlamenta, počeli 30. marta, a u njenom dosadašnjem toku u načelu su razmotrili 36 zakonskih predloga.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završena rasprava o registru osiguranika

Izvor: NaDlanu.com, 14.Apr.2010

BEOGRAD, 14. aprila 2010. (Beta) - Skupština Srbije završila je u sredu načelnu raspravu o predlogu zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, a rad će nastaviti sutra razmatranjem devet međunarodnih sporazuma u oblasti odbrane. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.