Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština raspravlja o budžetu

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas sednicu na kojoj treba da razmotri preostalih tridesetak amandmana na Predlog za izmenu Zakona o budžetu, kojim je predviđeno povećanje deficita u državnoj kasi sa 40,9 na 45,8 milijardi dinara, ali su poslanici DSS-a zasedanje otvorili javljanjem po poslovniku.
Oni su negodovali što je Vlada Srbije probila rokove za dostavljanje Predloga zakona o budžetu za 2009. godinu.
DSS traži odgovor za najavljeno zakašnjenje
Poslanici DSS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su zatražili odgovor od Ministarstva finansija i Vlade Srbije zašto ne poštuje kalendar u vezi sa dostavljanjem Predloga zakona o budžetu za narednu godinu, čime je prekršen Zakon o budžetskom sistemu. Vlada je, istakli su poslanici te stranke, bila dužna da, prema Zakonu o budžetskom sistemu, Skupštini dostavi predlog zakona do 1. novembra, što nije učinila.
Minisitarka finansija Diana Dragutinović rekla je u petak da će se sa predlogom zakona o budžetu za narednu godinu kasniti dvadesetak dana, jer je njegova izrada tek u početnoj fazi.
U sredu rok za sudijske dužnosti i doprinose
U nastavku sednice Skupština treba da razmotri i amandmane na zakonske predloge kojima su predviđeni otpis i mirovanje duga za neizmirene doprinose po osnovu obaveznog zdravstvenog i socijalnog osiguranja, kao i prestanak nekih sudijskih dužnosti.
O ovim rešenjima poslanici treba da se izjasne do srede, 5. novembra, za kada je zakazan početak nove sednice na čijem dnevnom redu je set zakona iz oblasti pravosuđa.

Rebalansom budžeta predviđeno je povećanje rashoda sa 680,5 na 695,9 milijardi dinara, od čega će za povećanje penzija biti izdvojeno 12,7 milijardi dinara.
Pejica umesto Petrovića
Skupština je potvrdila mandat Miroslavi Pejici sa liste "Za evropsku Srbiju".
Ranije jutros, Administrativni odbor Skupštine je na sednici predložio parlamentu da konstatuje mandat poslaniku Pejici izabranoj umesto Vidoja Petrovića, koji je podneo ostavku zbog odlaska na drugu funkciju.
Administrativni odbor prihvatio je i ostavku poslanika G17 plus izabranog sa liste "Za evrospu Srbiju" Miodraga Miljkovića, što je i parlament konstatovao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra nastavak rasprave o rebalansu budžeta

Izvor: Kurir, 02.Nov.2008, 17:37

BEOGRAD, 2. novembra (Tanjug) - Skupština Srbije sutra će nastaviti sednicu na kojoj treba da razmotri preostale amandmane na Predlog za izmenu Zakona o budžetu, kojim je predviđeno povećanje deficita u državnoj kasi sa 40,9 na 45,8 milijardi dinara.

Nastavak na Kurir...

Kritike vlade umesto rasprave o rebalansu budžeta

Izvor: Blic, 03.Nov.2008

Skupština Srbije nastavila je danas sednicu na kojoj treba da razmotri preostalih tridesetak amandmana na Predlog za izmenu Zakona o budžetu, kojim je predviđeno povećanje deficita u državnoj kasi sa 40,9 na 45,8 milijardi dinara, ali su poslanici DSS-a zasedanje otvorili javljanjem po poslovniku.....Oni...

Nastavak na Blic...

Četvrti dan o rebalansu

Izvor: RTS, 04.Nov.2008, 10:37

Skupština Srbije nastavila je rad ali poslanici opozicije nisu govorili o amandmanima na rebalans budžeta već su reklamirali povrede Poslovnika.Poslanici DSS-a zatražili hitnu raspravu o smeni Vlade Srbije. .Poslanici su tokom trodnevnog pretresa...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.