Skupština po podne o rekonstrukciji vlade

Izvor: Glas javnosti, 09.Mar.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština po podne o rekonstrukciji vlade

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je prvu redovnu sednicu prolećnog zasedanja, postavljanjem poslaničkih pitanja predstavnicima vlade, a očekuje se da na novoj sednici parlamenta, tokom popodneva, budu razmotrene izmene Zakona o vladi i Predlog zakona o ministarstvima, čiji je usvajanje neophodno za završetak rekonstrukcije Vlade Srbije.

Nastavak prve redovne sednice poslanici su iskoristili da zatraže informacije od predstavnika vlasti, kako je to poslovnikom predviđeno svakog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << utorka i četvrtka.

Poslanici će, potom, u zajedničkoj načelnoj raspravi razmotriti izmene zakona kojima je predviđeno da se popis stanovništva, domaćinstva, stanova i poljoprivrede, odloži za šest meseci, kao i Predlog odluke o Programu zvanične statistike od 2011. do 2015. godine.

Na novoj sednici, koja bi trebalo da počne u 15 sati, parlamentarci će razmatrati izmene Zakona o vladi i Predlog zakona o ministarstvima, čiji je usvajanje neophodno za završetak rekonstrukcije Vlade Srbije.

Predloženim izmenama i dopunama Zakona predviđeno je da premijer može biti i ministar, kao i da su članovi vlade, državni sekretari i direktori posebnih organizacija i službi vlade dužni da u javnim izjavama i nastupima u javnosti izražavaju i zastupaju stavove vlade.

Predviđeno je i da odluku vlade mora da zastupa u javnosti i član tog izvršnog tela koji je glasao protiv nje ili je bio uzdržan.

Informacije o radu vlade, kako je predloženo, ne mogu se davati suprotno načinu određenom poslovnikom vlade.

Predlog zakona o ministarstvima predviđa da vlada ima 17 ministarstava.

Predsedavajuća Gordana Čomić na početku sednice čestitala je pripadnicama lepšeg pola u skupštinskim klupama 8. mart, Međunarodni dan žena.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.