Izvor: B92, 04.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o setu pravosudnih zakona

Beograd -- Prosečna plata sudija u opštinskim sudovima trebalo bi, nakon najnovijeg povećanja, da bude nešto više od 40.000 dinara.

Sudija Vrhovnog suda Srbije imao bi nešto više od 70.000 dinara, izjavio je ministar pravde Srbije Zoran Stojković. Obrazlažući izmene seta pravosudnih zakona o kojima se u Skupštini Srbije vodi rasprava u pojedinostima, Stojković je rekao da će predsednik Ustavnog suda i predsednik Vrhovnog suda imati plate kao i predsednik Vlade. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je rekao da su prihvaćeni amandmani čime će se omogućiti da zakon odmah stupi na snagu, kako bi Vlada mogla svojom odlukom da podigne osnovice za plate sudija.

Poslanici opozicionih partija, Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke, insistirali su da pravosuđe dobije svoj poseban budžet, ocenjujući da je to jedini način da pravosuđe bude nezavisno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.