Skupština o Predlogu zakona o udruženjima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o Predlogu zakona o udruženjima

BEOGRAD - Skupština Srbije danas je nastavila sednicu na kojoj treba da počne načelnu raspravu o Predlogu zakona o udruženjima, kojim se uređuju osnivanje i pravni položaj, upis i brisanje iz Registra udruženja, članstvo, organi, statusne promene i prestanak rada udruženja.

Taj propis predviđa da udruženja mogu osnivati najmanje tri osnivača, a najmanje jedan od njih mora imati sedište, odnosno prebivalište u Srbiji.

Udruženja se mogu slobodno osnivati, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali njihovi ciljevi i delovanje ne mogu biti usmereni na nasilno rušenje ustavnog poretka i narušavanje teritorijalne celokupnosti Srbije, kao ni na kršenje zajemčenih ljudskih ili manjinskih prava ili izazivanje i podsticanje neravnopravnosti.

U Srbiji postoji više hiljada udruženja.

Parlament je juče završio načelnu raspravu o izmenama Zakona o putnim ispravama i Zakona o državnim službenicima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.