Skupština nastavila sednicu

Izvor: B92, 03.Mar.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština nastavila sednicu

Beograd -- Skupština Srbije nastavila je sednicu, a na početku rada poslanici koriste vreme za postavljanje pitanja izvršnoj vlasti.

Potom će parlament početi razmatranje Predloga zakona o socijalnoj zaštiti, koji predviđa povećanje broja korisnika socijalne pomoći.

Skupština Srbije juče je završila raspravu o izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, a na dnevnom redu prve sednice prolećnog zasedanja su, između ostalog, Predlog zakona o sportu, kao i izmene zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o porezima na imovinu.

Poslanici treba da razmotre i izmene Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine i izmene Zakona o popisu poljoprivrede 2011. godine.

Na dnevnom redu je i izmena Odluke o utvrđivanju sastava stalnih skupštinskih delegacija u međunarodnim parlamentarnim institucijama kao i potvrđivanje više sporazuma, i izbor predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Republičke agencije za elektronske komunikacije.

Poslanici će razmatrati i predloge za izbor predsednika i članova Fiskalnog saveta, listu kandidata za izbor jednog člana Saveta Republičke radiodifuzne agencije iz reda Konferencije univerziteta Srbije, koju je utvrdio Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje, kao i vladin Predlog kandidata za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.