Skupština i Vlada ipak na odmoru

Izvor: Blic, 10.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština i Vlada ipak na odmoru

Dvadeset pet članova Vlade Srbije bi na narednoj sednici trebalo da donesu odluku o tome da li će početkom avgusta otići na dvonedeljni kolektivni odmor, iako su pred njima zadaci kao što su rešavanje konačnog statusa Kosova, okončanje saradnje sa Hagom, evropske integracije, borba protiv korupcije i privatizacija velikih javnih preduzeća, prioriteti koje je u svom ekspozeu naveo premijer Koštunica.

Izvor „Blica" iz Vlade Srbije kaže da će se o kolektivnom godišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odmoru odlučivati u četvrtak, a da je alternativa „rad smanjenim intenzitetom".

Istovremeno, u Skupštini Srbije, iako je najavljivano vruće skupštinsko leto da bi se usvojili zakoni koji čekaju na red od septembra prošle godine, ipak smatraju realnijom opciju po kojoj bi posle izglasavanja nove rezolucije o Kosovu i Metohiji, krajem jula, nastupila pauza do redovnog zasedanja.

U prilog Vladi ide činjenica da su u prvih pedesetak dana rada nastavljeni pregovori sa EU, da su se „zajedničkim naporima" vlasti u regionu u Hagu našli Zdravko Tolimir i policijski general Vladimir Đorđević. Međutim, ranije nabrojanih pet gorućih pitanja pred novom vladom i starim premijerom Vojislavom Koštunicom stoje od marta 2004. godine, pa se postavlja pitanje ima li mesta za kolektivne odmore?

Ukoliko kolektivno baškarenje ipak ne prođe, u svim ministarstvima već prave spiskove za godišnje odmore. U Ministarstvu ekonomije već su napravili raspored odmora, a ministar Mlađan Dinkić u avgustu planira da skokne do Vlasotinca, a posle i do Grčke. Na jesen, čekaju ga poslovi privatizacije javnih preduzeća.

Prvi policajac Srbije Dragan Jočić neće ići na odmor, tvrde u njegovom kabinetu. Od osnivanja nove vlade, policija se pozabavila Tolimirom, duvanskom i auto-mafijom, pa je Jočić, valjda, stalno na oprezu.

- Možda ode na dva, tri dana, ali ne duže - kažu u kabinetu, a upućeni tvrde da će Jočić, kao strastveni lovac, ipak navratiti do lovišta u selu Dubašnica u blizini Bora, poznatom i po rezidenciji koju je ranije često koristio Slobodan Milošević, a koja se sada vodi kao rezidencija predsednika.

Ministar pravde je usred smene tužilaca, postavljanja sudija, pa u kabinetu Dušana Petrovića tvrde da ni on neće ići na odmor. U Ministarstvu finansija nam je rečeno da će odmora biti, ali da će u svakoj službi morati da ostane bar po jedan zaposleni.

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić ovoga leta najverovatnije neće koristiti odmor jer nastavlja pojačanu diplomatsku ofanzivu, saznaje „Blic". Jeremić će letnji period iskoristiti za brojne posete zvaničnicima evropskih zemalja, ali biće i domaćin državnicima čije su posete Beogradu već dogovorene.

Letnje vrućine u glavnom gradu neće izbeći ni ministar bez portfelja Dragan Đilas jer je sebi kao glavni zadatak zacrtao da proveri gde su otišle i na šta će se ubuduće trošiti pare iz Nacionalnog investicionog plana.

U rokovniku ministra trgovine Predraga Bubala na vrhu liste prioriteta je donošenje novog zakona o trgovini. Ipak, činjenica da tog teksta još nema na njegovom stolu ne sprečava ga da ode na odmor.

- Odmor jedva čekam, a još ne znam kuda ću ići - kaže Bubalo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.