Skupština Srbije glasa o predloženim zakonima

Izvor: Blic, 31.Jul.2015, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije glasa o predloženim zakonima

Poslanici Skupštine Srbije danas su završili raspravu u načelu i u pojedinostima o 14 zakonskih predloga iz oblasti finansija, obrazovanja, drumskog saobraćaja i određivanja broja zaposlenih u javnom sektoru.

Sednica je nastavljena glasanjem o tim zakonskim predlozima.

Na dnevnom redu je sedam finansijskih zakona, među kojima su bili predlozi zakona o izmenama i dopunama javnih nabavki, javnog duga, prodaji određenih nepokretnosti države, ;kao i o maksimalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << broju zaposlenih u javnom sektoru i registru zaposlenih kod korisnika javnih sredstava.

Poslanici će se izjasniti i o predlozima zakona o prevozu tereta i putnika u drumskom saobraćaju, kao i o udžbenicima, visokom obrazovanju i sistemu obrazovanja i vaspitanja.

Na set ekonomskih zakona bio je podnet 351 amandman. Na Predlog zakona o udžbenicima, kao i na izmene zakona o visokom obrazovanju i o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja podnet je 131 amandman.

Novi zakon o udžbenicima trebalo bi da obezbedi kvalitetne udžbenike koji će biti dostupni svim učenicima, da zaštiti porodični budžet, i reši problem korupcije i netransparetnosti u izboru udžbenika.

Visokoškolske ustanove će izmenama Zakona o visokom obrazovanju samostalno odlučivati o broju ispitnih rokova. Izmenama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja trebalo bi da se usklade uslovi za odlazak u penziju zaposlenih u prosveti sa Zakonom o radu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Skupština Srbije glasa o predloženim zakonima

Izvor: Akter, 31.Jul.2015

Poslanici Skupštine Srbije danas su završili raspravu u načelu i u pojedinostima o 14 zakonskih predloga iz oblasti finansija, obrazovanja, drumskog saobraćaja i određivanja broja zaposelnih u javnom sektoru..Sednica je nastavljena glasanjem o tim zakonskim predlozima...Na dnevnom redu je sedam...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.