Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije: Dostavljen predlog rebalansa budžeta

BEOGRAD - U Skupštinu Srbije danas je stigao vladin predlog rebalansa budžeta za 2008. godinu, prema kome su ukupni prihodi planirani na oko 650,17 milijardi dinara, ukupni rashodi na oko 695,95 milijardi dinara, a ukupan deficit povećan sa 40,95 na 45,78 milijardi dinara.

Rebalans budžeta za 2008. godinu, vlada je usvojila 2. oktobra i uputila ga skupštini na usvajanje po hitno usvajanje.

Za predstavnike Vlade Srbije u Skupštini Srbije određeni su ministar finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Diana Dragutinović, a za poverenike državni sekretar u tom ministarstvu Janko Guzijan i pomoćnik direktora Uprave za trezor Ružica Stojiljković.

Rebalansom budžeta ukupni prihodi povećani su sa 639,6 milijardi dinara na 650,2 milijardi dinara, a rashodi povećani sa 680,55 na 695,96 milijardi dinara, pri čemu je učešće prihoda u bruto domaćem proizvodu povećano je za 0,4 odsto, rashoda za 0,6 odsto, a deficita za 0,2 odsto.

"Budžetski deficit koji je nastao posle rebalansa biće pokriven iz dva izvora - akumuliranih privatizacionih prihoda iz prethodnih godina i akumuliranog suficita iz penzionog fonda samostalnih delatnosti", najavila je ministarka Dragutinović, prilikom obrazlaganja rebalansa budžeta.

Ona je rekla da su najveće budžetske uštede imala ministarstva finansija, odbrane i za Nacionalni investicioni plan, a s druge strane, najveće izdatke imali su Ministarstvo za infrastrukturu i Ministarstvo za rad i socijalnu politiku u delu koji je vezan za penzije.

Ministarka je navela da u projekciji budžeta za narednu godinu neće moći da budu ispunjena sva predizborna obećanja, pošto bi u tom slučaju fiskalni deficit iznosio pet odsto, a ne sme da bude veći od dva odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predlog rebalansa budžeta stigao u Skupštinu

Izvor: EMportal, 09.Okt.2008

U Skupštinu Srbije je stigao Predlog rebalansa budžeta za 2008. godinu kojim je planirano povaćanje budžetskog deficita za 4,9 milijarde dinara, na 40,9 milijardi.

Nastavak na EMportal...

Rashod za penzije 12,7 mlrd dinara

Izvor: B92, 10.Okt.2008, 13:37

Beograd -- Skupštini Srbije dostavljen je na usvajanje po hitnom postupku Predlog rebalansa budžeta za 2008., u kojem je deficit povećan sa 40,9 na 45,8 milijardi dinara...Izdvajanja za penzije najviše su uticali na povećanje rashoda u budžetu..Ukupni rashodi povećani su sa 680,5 milijardi na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.