Izvor: B92, 01.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kragujevca osudila nedavne proteste radnika

Kragujevac -- Odbornici Skupštine Kragujevca usvojili su u ponedeljak izveštaj o "aktualnoj društvenoj situaciji u gradu" i osudili nedavne proteste radnika društvenih preduzeća, ocenjujući ih kao "štetne pojave kojima se krše prava ostalih građana". Na sednici gradskog parlamenta odbornici DOS-a odbacili su sve kritike o nedovoljnom angažovanju lokalne samouprave na rešavanju ekonomskih problema građana, ocenjujući da je lokalna vlast učinila sve što je bilo u njenoj moći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na pokretanju prizvodnje.

Odbornici opozicije zahtevali su raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima, ističući da je stanje u Kragujevcu "alarmantno". Odbornik Demokratske stranke Srbije Dragan Radović optužio lokalnu vlast da nema sluha za probleme građana i da se vladajuća koalicija veštački održava bez stručnih kadrova.

Odbornik Srpskog pokreta obnove i bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović predložio je da zbog "katastrofalne situacije" skupština grada bude u stalnom zasedanju i da sednice budu javne, što su odbornci DOS-a jednoglasno odbili. Odbornik Demokratske stranke Aleksndar Radosavljević energično je odbio sve kritike na račun lokalne vlasti i osudio nedavne proteste radnika, nazivajući pogrdnim imenima neke učesnike tih porotesta, a poručio je i da će lokalna vlast ubuduće sprečiti "svaki takav potez".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.