Skupština Kosova ukinula nadgledanu nezavisnost

Izvor: S media, 07.Sep.2012, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova ukinula nadgledanu nezavisnost

Parlament Kosova usvojio je danas sa 98 glasova za, 10 protiv i jednim uzdržanim, ustavne amandmane kojima se ukida međunarodni nadzor nezavisnosti Kosova, javila je Televizija Kosova.

Glasove za ustavne amandmane dalo je 22 pripadnika nealbanskih zajednica, osim poslanika Jedinstvene srpske liste.

Predstavnici političkih stranaka istakli su da je ovo istorijski trenutak za Kosovo, dok su članovi pokreta Samoopredeljenje izrazili neslaganje s promenama. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Međunarodna upravljačka grupa će naredne nedelje objaviti završetak nadgledanja nezavisnosti Kosova.

A danas su nepoznati napadači pucali na konvoj Euleksa u Zubinom Potoku. U incidentu lakše povređen jedan kosovski policajac. Direktor vladine kancelarije za KiM Aleksandar Vulin prekinuo posetu Kosovu. Više o tome pročitajte OVDE.

(Fonet)

Foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.