Skupština Kosova u ponedeljak o dijalogu

Izvor: S media, 05.Mar.2011, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova u ponedeljak o dijalogu

Kosovska skupština u ponedeljak će raspravljati o predstojećem dijalogu Beograda i Prištine, dan uoči njegovog početka u Briselu.

Rasprava se održava na zahtev kosovske vlade, koji je danas prihvatilo Predsedništvo Skupštine Kosova, saopšteno je iz kosovskog parlamenta.

Opozicija u kosovskoj skupštini protivi se ovako brzom početku razgovora, tvrdeći da ima prečih stvari koje na Kosovu treba učiniti.

Deo opozicije najavio je i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << podnošenje rezolucije kojom bi se kosovske institucije obavezale na to šta se može, a šta ne tokom dijaloga.

Lajčak: Nepotrebno odlaganje dijaloga!

Prvi sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Briselu naredne nedelje biće kurtoazan i simboličan, piše danas prištinski list "Koha ditore", navodeći da je na dvema stranama da se dogovore čime žele da počnu dijalog.



"Dve strane će se konsultovati da li žele da počnu sa pitanjem nestalih lica, sa pitanjem matičnih knjiga ili avijacije", rekao je za "Koha ditore" neimenovani visoki evropski zvaničnik.


Susret će uslediti nakon niza sastanaka posrednika EU u pregovorima Roberta Kupera koji je uspeo da dobije saglasnost dveju strana za sastanak u Briselu.

EU očekuje "puno" od dijaloga

Dijalog Beograda i Prištine počeće naredne nedelje, rekla je Tanjugu portparol visoke predstavnice EU Maja Kocijančić, ali je agenciji, iz najmanje dva pouzdana izvora, saopšteno juče da će pregovarački timovi Beograda i Prištine pregovarati 8. i 9. marta.

Vlada Srbije je još 21. januara imenovala političkog direktora Ministarstva spoljnih poslova Borka Stefanovića za vodju tima. Njegov zamenik biće Vladimir Jovičić, savetnik u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.