Škundrić u Bratislavi o jačanju privredne saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundrić u Bratislavi o jačanju privredne saradnje

BRATISLAVA - Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić razgovarao je danas u Bratislavi sa slovačkim ministrom privrede Ljubomirom Jahnatekom o privrednoj saradnji Srbije i Slovačke.

Ministri su ocenili da je neophodno da se ta saradnja i dalje intenzivira.

Trgovinska razmena je u neprestanom porastu i dok je 2007. godine ona bila 290,6 miliona evra, a prošle godine već 417,9 miliona evra, i dalje je u robnoj razmeni prisutan veliki debalans u korist >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Slovačke.

U razgovoru dvojice ministara dominirala su pitanja energetike i mogućnosti bilateralne saradnje u toj oblasti, saopštilo je posle sastanka slovačko Ministarstvo privrede.

Slovačka preduzeća upravo u oblasti energetike vide poslovne šanse i žele da se uključe u projekte obnove srpske privrede i infrastrukture.

Ministar Škundrić će tokom dvodnevne posete Slovačkoj sutra učestvovati na okruglom stolu Slovačke agencije za razvoj investicija i trgovine (SARIO). U planu je i obilazak postrojenja naftne i gasne industrije u Slovačkoj, elektrane koja koristi energiju vetra, toplana u Trenčinu kao i obilazak slovačke nuklearne elektrane Jaslovske Bohunjice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škundrić u Bratislavi o jačanju privredne saradnje

Izvor: EMportal, 25.Maj.2009

Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić razgovarao je danas u Bratislavi sa slovačkim ministrom privrede Ljubomirom Jahnatekom o privrednoj saradnji Srbije i Slovačke.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.