Škotska zabranila fraking

Izvor: EurActiv Srbija, 29.Jan.2015, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škotska zabranila fraking

Škotska je uvela moratorijum na izdavanje dozvola za vadjenje gasa iz škriljaca dva dana nakon što su poslanici u Vestminsterskoj palati odbacili zabranu eksploatacije u Velikoj Britaniji. Škotski parlament najavio je da će sprovesti javne konsultacije i istraživanja uticaja eksploatacije gasa iz škriljaca metodom "frakinga" (fracking) na javno zdravlje pre nego što dozvoli ponovno izdavanje dozvola. Procenjuje se da Škotska ima toliko gasa iz škriljaca da može da pokrije potrebe cele Britanije za gasom tokom tri decenije.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škotska zabranjuje gas iz škriljaca

Izvor: B92, 29.Jan.2015

Škotska je uvela moratorijum na izdavanje dozvola za vađenje gasa iz škriljaca...Ova odluka stigla je dva dana nakon što su poslanici u Vestminsterskoj palati odbacili zabranu eksploatacije tog gasa u Velikoj Britaniji...Škotski parlament najavio je da će sprovesti javne konsultacije i istraživanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.