Skoplje neće stati iza Beograda u Njujorku

Izvor: S media, 31.Avg.2010, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje neće stati iza Beograda u Njujorku

Makedonija neće u Generalnoj skupštini UN podržati rezoluciju Srbije o Kosovu i Metohiji , javila je danas nacionalna privtna televizija iz Skoplja "Kanal 5" pozivajući se na svoje izvore u Munistarstvu spoljnih poslova.

Prema tim informacijama 9. septembra, kada će se u Generalnoj skupštini UN raspravljati o zahtevu Beograda da se nastave pregovori sa Prištinom, Skoplje neće podržati tu inicijativu.

U Ministarstvu spoljnih poslova zasad javno ne kažu da li >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će Skoplje glasati protiv srpske rezolucije ili će biti uzdržano.

Prema televiziji "Kanal 5", koja se poziva na izvore u MSP na nepovoljan stav Makedonije prema rezoluciji Srbije uticalo je nedavno savetodavno mišljenje Medjunarodnog suda pravde u Hagu o legalnosti deklaracije na osnovu koje je proglašena nezavisnost Kosova.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.