Skat: Nastavite sa reformama, bićete lider regiona

Izvor: Akter, 25.Feb.2016, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skat: Nastavite sa reformama, bićete lider regiona

Važno je da Srbija nastavi sa reformama ka dinamičnijem rastu, ali i poboljšanjem poslovne klime, poručio je večeras ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, ocenivši da nema sumnje da će Srbija biti lider u Jugoistočnoj Evropi

"Važno je da se u tome prepozna presudna uloga privatnog sektora, ali i svih vas u srpskoj privredi", rekao je Skat na Generalnoj skupštini Američke privredne komore (AmCham).

Prema njegovim rečima, veoma je važno što Srbija nastoji da poboljša >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << svoju poslovnu klimu, što teži ka otvaranju novih radnih mesta, inovacijama, tehnološkom razvoju, unapređenju konkurentnosti, razvoju preduzetnistva.

"Čestitam vam na tome, a mi ćemo učiniti sve da vam pomognemo. Nadam se da ćete postići zacrtane ciljeve i na putu ka EU i da ćemo vam pomoći u ostvarivanju opštih ciljeva. Svi zajedno možemo raditi na tome da učinimo napredak", rekao je Skat i istakao da će ambasada SAD pomoći svakoj američkoj kompaniji koja posluje u Srbiji.

Na Generalnoj skupštini AmChama birano je i rukovodstvo te organizacije, a na mesto predsednika komore ponovo je izabran Zoran Petrović, koji je i predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke.

Na mesto prvog potpredsednika AmChama izabran generalni dorektor Filip Morisa Jelena Pavlović, a novi članovi Upravnog odbora su vlasnik Trizme Boris Vujičić, šef Korporativnih poslova Telenora Branko Mitrović i Diana Gligorijević, izvršni direktor marketinga Telegrupe.

Na Generalnoj skupštini AmChama predstavljeno je sve što je komora radila u prethodnom periodu kada je u pitanju usvajanje važnih zakona.

Tokom večeri na svečanom skupu u skupštini grada biće dodeljene nagrade liderima promena za 2016.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Skat: Srbija će biti lider regiona

Izvor: B92, 25.Feb.2016

Beograd -- Važno je da Srbija nastavi sa reformama ka dinamičnijem rastu, ali i poboljšanjem poslovne klime, poručio je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat...On je ocenio da nema sumnje da će Srbija biti lider u Jugoistočnoj Evropi..."Važno je da se u tome prepozna presudna uloga privatnog sektora,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.