Izvor: Glas javnosti, 06.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skadar na Bojani „malo dete“ za Koridor 10

Budući partneri u vladi prekjuče su potpisali koalicioni sporazum, kojim će, što se planova tiče, ukoliko se i deo ispuni, u ovoj zemlji za nekoliko godina teći med i mleko. Ono što je baš „ubolo“ oči je ideja (valjda i namera) da se u narednih nekoliko godina u infrastrukturu uloži 5 (pet) milijardi evra i u tom sektoru zaposli dvesta hiljada ljudi (?!?). Kao ideju, svako će je odmah pozdraviti, ali koliko je to izvodljivo i odakle tolike pare ovoj napaćenoj zemlji?

Samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << podsećanja radi, nešto slično, samo upola manje, gromoglasno je najavio i Miroljub Labus godinu i nešto pre Olimpijade u Atini. Reče tadašnji lider G17 da će autoput do makedonske granice biti gotov do početka Igara, da će se zbog izgradnje puta, motela i hotela duž njega zaposliti sto hiljada ljudi. I? Ništa nije urađeno! Ni kilometar! A put od Leskovca do Makedonije ostao je obična džada.

Preuzevši štafetu, Velimir Ilić jeste izgradio dosta seoskih i regionalnih drumova, ali gotovo ni kilometar autoputa. Kad se sve sabere - praktično od 2000. godine ni kilometar moderne saobraćajnice nije napravljen. A niko ne objašnjava zašto! Ni reč. Ili, ako neko nešto i kaže, onda ovakvo stanje stvari objašnjava nekim prečim poslom. Kojim? Seoski put važniji od saobraćajnice ključne za tranzitne prihode zemlje koji bi mogli da se mere stotinama miliona evra godišnje?!

Nešto slično radili su i ovi veseljaci u Beogradu. NJima kao da je bilo važnije da naprave lepe trotoarčiće kojim će da se vozaju biciklisti, nego novi most, obilaznicu ili da, ne daj Bože, konačno rekonstruišu Gazelu.

Nastavi li i nova prestonička vlast tako, srušiće se Gazela pet puta pre nego što je poprave, a stranci i Beograđani dobiće kolektivni nervni slom u neopisivim gužvama na gradskom „autoputu“.

Mlađa i Mrka bi zbog svega i te kako mogli da se ugledaju na Hrvate, koji su našli načina (čitaj pare) i za samo dve godine praktično isprepleli autoputevima „lijepu njihovu“. Dotle, „lepi naši“ neka barem završe autoput do Novog Sada, verovatno najlakšu deonicu na svetu koja se, ipak, gradi preko tri decenije.

Skadar na Bojani je za naš Koridor 10 malo dete...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.