SSSS: Krkobabić prestar da bude u vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSSS: Krkobabić prestar da bude u vladi

BEOGRAD -

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) ukazao je danas da dosadašnjem potpredsedniku Vlade Jovanu Krkobabiću, koji ima 83 godine, nije mesto u budućoj vladi.

SSSS je u otvorenom pismi mandataru nove vlade Ivici Dačiću naveo da je veliko nezadovoljstvo zaposlenih i članova sindikata izazvala najava da će Krkobabić obavljati dvostruku funkciju - potpredsednika i ministra za rad i socijalnu politiku.

Sindikat je zapitao Dačića da li je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Krkobabiću prepoznao ministra koji će svakodnevno obilaziti regione u Srbiji, fabrike, preduzeha i radnike, ili su skriveni stvarni razlozi za njegovo učešće u budućoj vladi.

"Da nije njegovo (Krkobabićevo) imenovanje alibi za brojne nepopularne, restriktivne i štetne poteze, koje će vlada, pod pritiskom internacionalnih komora i finansijskih institucija, povući u kratkom roku ili je dokaz koliko se malo poštuju radnici, zaposleni, nezaposleni, penzioneri, mladi i sindikat", piše u pismu SSSS upućenom Dačiću.

Dodaje se da bi "bilo smešno da u Srbiji o sudbini sveta rada odlučuju penzioneri - jedan sa mesta direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, a drugi sa mesta ministra rada i socijalne politike".

Od manadatara je SSSS zatražio da, uprkos koalicionom sporazumu socijalista na čijem je čelu Dačić, sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, čiji je Krkobabić predsednik i Jedinstvenom Srbijom, preispita odluku da Krkobabić bude u novoj vladi.

O obrazloženju takvog zahteva sindikat je naveo da je Srbiji, u sadašnjoj teškoj situaciji, na mestu ministra za rad neophodan mlađi, hrabriji, sposobniji čovek, koji ima viziju i spreman je da naporno radi.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SSSS: Krkobabić prestar za vladu

Izvor: B92, 13.Jul.2012

Beograd -- Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) ukazao je da dosadašnjem potpredsedniku Vlade Jovanu Krkobabicću, koji ima 83 godine, nije mesto u budućoj vladi...SSSS je u otvorenom pismi mandataru nove vlade Ivici Dačiću naveo da je veliko nezadovoljstvo zaposlenih i članova sindikata izazvala...

Nastavak na B92...

Sindikat: Krkobabiću nije mesto u vladi

Izvor: Kurir, 13.Jul.2012

Da li ste u Jovanu Krkobabiću prepoznali ministra koji će svakodnevno obilaziti regione u Srbiji, fabrike, preduzeća i radnike ili su skriveni stvarni razlozi za njegovo učešće u budućoj vladi, zapitao je SSSS u otvorenom pismi mandatara nove vlade Ivicu Dačića..BEOGRAD - Savez samostalnih sindikata...

Nastavak na Kurir...

SSSS: Krkobabić ne treba da bude član vlade

Izvor: Blic, 13.Jul.2012

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) smatra da predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić ne treba da bude potpredsednik vlade i ministar rada i socijalne politike, već da tu funkciju treba da obavlja “neko mlađi, hrabriji i sposobniji”. ..U otvorenom pismu, koje...

Nastavak na Blic...

Sindikati: Krkobabić je mator za vladu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2012

Savez samostalnih sindikata Srbije ukazao je da dosadašnjem potpredsedniku Vlade Jovanu Krkobabiću, koji ima 83 godine, nije mesto u budućoj vladi...SSSS je u otvorenom pismi mandataru nove vlade Ivici Dačiću naveo da je veliko nezadovoljstvo zaposlenih i članova sindikata izazvala najava da će...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.