Izvor: B92, 30.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šilerova nije bila legalizovana"

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović kaže da objekat zemunskog klana u Šilerovoj nije bio legalizovan.

Odgovarajući na pitanje SRS-a, Bogdanović je agenciji Beta rekao da objekat koji je podigao Dušan Spasojević nikada nije legalizovan zato što zahev za legalizaciju, podnet 2002, nije bio praćen odgovarajućom dokumentacijom.

Srpska radikalna stranka je u nedavnom saopštenju pitala zamenika potpredsednika Demokratske stranke Dušana Petrovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zašto je dozvolio legalizaciju zgrade u Šilerovoj, navodeći da je "to bilo u nadležnosti grada Beograda, a ne opštine Zemun".

Prema Bogdanovićevim rečima, novi zakon o gradnji, donet posle 5. oktobra 2000, dozvolio je legalizaciju bespravno podignutih objekata, a Spasojević po prethodnom zakonu nije imao pravo da legalizuje objekat u Šilerovoj, zato što je plac na kojem je podignut bio predviđen za saobraćajnicu i za parking.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini Beograda, Bogdanović je izjavio da je opština Zemun 1997, u vreme dok je Vojislav Šešelj bio njen predsednik, "nezakonito raspisala konkurs za individualnu stambenu gradnju", na osnovu kojeg je Spasojeviću dodeljen plac u Šilerovoj.

Bogdanović je rekao da se "tada niko nije mogao suprotstaviti tome" i da je do 5. oktobra 2000. na placu u Šilerovoj "nikao objekat sa 2.100 metara kvadratnih poslovnog prostora i 500 metara kvadratnih stambenog prostora".

Kada je donet novi zakon o gradnji, "neko je verovatno podučio Spasojevića i Mileta Lukovića" da podnesu zahtev za legalizaciju, rekao je Bogdanović, naglasivši, međutim, da je plac bio dodeljen samo Spasojeviću - za individualnu stambenu gradnju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.