Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seul: Kim Džong Un planira da uskoro poseti Rusiju

Lider Severne Koreje Kim Džong Un planira da uskoro poseti Rusiju, izjavio je predsednik Južne Koreje Mun Džae In.


„Osim drugog samita Severna Koreja-SAD, očekuje se da predsednik Kim ode u Rusiju i Kinu, kao i da predsednik Kine Si Đinping poseti Severnu Koreju“, citirala je agencija „Jonhap“ predsednika.


On takođe nije isključio mogućnost održavanja samita između Severne Koreje i Japana.


Mun je ovo izjavio dan posle sastanka američkog državnog sekretara Majka Pompea i Kima u Pjongjangu, na kom je bilo reči o denuklearizaciji, kao i o planiranju novog sastanka severnokorejskog lidera i američkog predsednika Donalda Trampa.


„Zajedno sa Majkom Pompeom, Kim Džong Un je ocenio pozitivan razvoj situacije na Korejskom poluostrvu i detaljno objasnio predlog za rešavanje pitanja denuklearizacije i pitanja bitnih za obe strane i razmenio konstruktivna mišljenja“, saopštila je Korejska centralna novinska agencija.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.