SVM samostalno, šest manjinskih stranaka u koaliciji

Izvor: Blic, 16.Mar.2012, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM samostalno, šest manjinskih stranaka u koaliciji

Novi Sad - Savez vojvođanskih Mađara (SVM) započeo je izbornu kampanju pod sloganom "Za Vojvodinu - u normalnoj Srbiji", dok će šest stranaka nacionalnih manjina na izbore ići na listi pod nazivom "Svi zajedno".

Predsednik SVM Ištvan Pastor je ocenio da će se povodom takvog slogana "mnogi trgnuti" i smatrati ga "preteranim i iritantnim", odnosno da će zabrinuto govoriti kao da se sugeriše da Srbija nije normalna.

- On je upitao: "Zašto, zar je normalna? Ne! >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Za nas nije dovoljno - rekao je predsednik SVM-a na sinoćnoj svečanosti u subotičkom Nepkeru, povodom obeležavanja Nacionalnoog praznika Mađara.

Ponovio je da će SVM na izbore izaći samostalno i dodao da je ambicija SVM-a da osvoji 100.000 glasova.

Sa druge strane, šest stranaka nacionalnih manjina formirale su izbornu koaliciju pod nazivom "Svi zajedno", a toj koaliciji su Bošnjačka demokratska zajednica, Slovačka stranka, Demokratska partija Makedonaca, Demokratska zajednica Hrvata, Demokratska zajednica vojvodjanskih Mađara i Građanski savez Mađara.

Predstavnici koalicije su izrazili očekivanje da će i rumunske, rusinske i nemačke stranke pristupiti koaliciji, a ocenili su da zajednički mogu da osvoje "tri do šest poslaničkih mandata".

U Srbiji su parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori zakazani za 6. maj.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Za Vojvodinu - u normalnoj Srbiji"

Izvor: B92, 16.Mar.2012

Novi Sad -- SVM započeo izbornu kampanju pod sloganom "Za Vojvodinu - u normalnoj Srbiji", a šest stranaka nacionalnih manjina na izbore ide na listi "Svi zajedno"...Predsednik SVM Ištvan Pastor je ocenio da će se povodom takvog slogana "mnogi trgnuti" i smatrati ga "preteranim i iritantnim", odnosno...

Nastavak na B92...

SVM: Za Vojvodinu - u normalnoj Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2012

NOVI SAD -..Savez vojvođanskih Mađara (SVM) započeo je izbornu kampanju pod sloganom "Za Vojvodinu - u normalnoj Srbiji", dok će šest stranaka nacionalnih manjina na izbore ići na listi pod nazivom "Svi zajedno"...Predsednik SVM Ištvan Pastor je ocenio da će se povodom takvog slogana "mnogi trgnuti"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.