Izvor: Blic, 09.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj ponovo lider SRS, Nikolić zamenik

Šešelj ponovo lider SRS, Nikolić zamenik

Vojislav Šešelj juče je na Sedmom otadžbinskom kongresu ponovo izabran za predsednika SRS, dok je za zamenika predsednika izabran Tomislav Nikolić koji je i do sada obavljao tu funkciju.

Nikolić je položio zakletvu pred delegatima kongresa, dok će Šešelj to učiniti 10. oktobra, kada ga u Hagu posete Nikolić i predsednik IO SRS Dragan Todorović. stranke Vojislav Šešelj učesnicima kongresa je u pismu poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je Kosmet 'srce Srbije bez koga je ona nezamisliva kao država'. On je pozvao sve članove i simpatizere stranke da na referendumu glasaju za novi ustav kojim će biti 'sprečena kosovizacija Vojvodine'.

Nikolić je pozvao članove i simpatizere te stranke da izađu na referendum o novom ustavu Srbije.

Uoči početka Sedmog otadžbinskog kongresa SRS, u blizini Doma sindikata, nakratko se okupila grupa od pedesetak pristalica LDP koja je skandirala protiv novog ustava Srbije.

I. C.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.