Šešelj: Vlada da štampa sabrana dela Petera Handkea

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2019, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Vlada da štampa sabrana dela Petera Handkea

Poslanik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pitao je danas predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić zašto još nije reagovala povodom inicijative radikala da se u Srbiji što pre štampaju sabrana dela Nobelovca, Petera Handkea.

Šešelj je u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja kazao da je sada pravi trenutak da se izrazi zahvalnost Hadnkeu i da Vlada Srbije uzme novac iz budžetskih rezervi, ako nema drugog načina, i angažuje državne izdavačke kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao što su Službeni glasnik i Zavod za izdavanje udžbenika, kao i najbolje prevodioce sa nemačkog jezika i da se u roku od dva, tri meseca prirede dela za štampu.

Šešelj smatra da bi vlada trebala svim bibliotekama u Srbiji, osnovnim i srednjim školama da daruje na poklon određen broj Handkeovih sabranih dela, a da u prodaji budu pristupačan po povoljnim cenama.

"Tako bi Srbija demonstrirala svoju zahvalnost i pokazala svojim drugim prijateljima da ne zaboravlja pomoć koju su joj pružali u najtežim danima, ljudima koji su imali hrabrosti da kažu da Srbi nisu zločinci i krivci za rat, već žrtve zapadnjačke propagande", rekao je Šešelj.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radikali traže da Vlada Srbije finansira štampanje sabranih dela Petera Hadkea

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2019

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pitao je danas predsednicu Vlade Srbije i nadležne ministre zašto još nisu prihvatili inicijativu te stranke o štampanju sabranih dela nobelovca Petera Hadkea koja bi potom bila prodavana po povoljnijoj ceni građanima, a kompleti poklonjeni školskim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Šešelj: Vlada da štampa sabrana dela Petera Handkea

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2019, 01:10

BEOGRAD - Poslanik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pitao je danas predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić zašto još nije reagovala povodom inicijative radikala da se u Srbiji što prije štampaju sabrana djela Nobelovca, Petera Handkea.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.